Mateřská škola Koníček Železný Brod, příspěvková organizace

Informace k provozu MŠ od 1.9. 2021

26.srpna 2021  |   Helena Korecká  |   288x  |  

Vážení rodiče, milé děti

 

ve středu 1. září začínáme nový školní rok. Dovolte, abychom Vás přivítali a nám všem popřáli, aby byl co nejklidnější. Těšíme se na vzájemnou spolupráci, které si velmi ceníme.

Všechny dotazy Vám rády zodpovíme na naší první schůzce 31. 8. 2021 od 15.30 hod.

Seznamy dětí budou vyvěšeny u vstupu MŠ.

Po dobu trvání epidemiologických opatření a doporučení stanovila ředitelka MŠ na základě doporučení MŠMT podmínky pro provoz školy, které jsou závazné pro všechny zúčastněné.

Věnujte prosím zvýšenou pozornost níže uvedeným opatřením:

 

1.      Školy mají povinnost předcházet vzniku a šíření infekčních onemocnění. Tuto povinnost naplňujeme podle zákona o ochraně zdraví.

2.      V případě konkrétních mimořádných situací spojených s onemocněním COVID-19 je škola vždy povinna postupovat podle pokynů KHS a dodržovat všechna aktuální platná mimořádná opatření vyhlášená pro dané území příslušnou KHS nebo MZd.

3.      Zákonní zástupci jsou na začátku školního roku povinni aktualizovat své kontakty (telefonní čísla a e-maily) a pravidelně sledují aktuální zveřejňované informace na školním webu, nástěnkách školy, popř. FCB stránkách. Své mobilní telefony mají v provozu.

4.      Zákonný zástupce se zdržuje v areálu školy pouze nezbytně nutnou dobu pro předání a vyzvednutí dítěte. Při vstupu do budovy školy si zákonní zástupci nasadí ochranu úst a nosu (roušku, respirátor) a použijí dezinfekci rukou.

5.      Osoby s příznaky infekčního onemocnění nemohou do mateřské školy vstoupit.

6.      Děti si před vstupem do pobytových prostor umyjí ruce mýdlem s virucidním účinkem.

7.       Děti v mateřské škole se nebudou testovat.

8.      Děti si nebudou do školy nosit hračky z domova. Mohou si přinést pouze plyšovovou hračku na odpočinek, která zůstane v lůžkovinách dítěte

9.      Rodič vybaví dítě do MŠ rouškou v uzavřeném igelitovém sáčku pro případ, že se u dítěte projeví příznaky virózy. Děti a pedagogičtí zaměstnanci se v budově MŠ mohou pohybovat bez ochrany úst a nosu.

10.   Pokud dítě během pobytu v MŠ začne vykazovat některý z možných příznaků COVID-19, je nutné umístit je do izolační místnosti s doprovodem pověřenou osobou a kontaktovat zákonného zástupce s ohledem na okamžité vyzvednutí dítěte z MŠ a doporučení telefonicky kontaktovat pediatra, který rozhodne o dalším postupu.

11.   Na základě opatření MZd ze dne 30. 7. 2021 nesmí MŠ umožnit osobní přítomnost dětí, které se vrátily ze země s velmi vysokým rizikem nákazy po dobu 7 dní od vstupu na území ČR, resp. po dobu 10 dní, jde-li o návrat ze zemí s extrémním rizikem nákazy. Pokud se děti ve věku do 6 let vrátí ze země s velmi vysokým rizikem nákazy, resp. s extrémním rizikem nákazy, jsou automaticky povinny zůstat v samoizolaci po dobu 7 dnů, resp. 10 dnů, od vstupu do ČR. Výše uvedené se nevztahuje na děti, které prodělaly onemocnění COVID-19 (180 dní).

Děkuji Vám za Vaši vstřícnost a odpovědný přístup.


Těšíme se na Vás

Helena Korecká

Grafika - podkova
Aktuality
Zveřejněno: 1.9.2023
Změna e-mail adresy MŠ
Mateřská škola Koníček Železný Brod, příspěvková organizace tímto sděluje, že ke dni 31.12.2023 bude ukončena platnost e-mailové adresy spec.mszb@volny.cz

S účinností od 1.1.2024 bude pro elektronickou komunikaci možné použít pouze e-mailovou adresu 
mskonicekzb@gmail.com

Zobrazit vše

Grafika - podkova
Kontakty

Mateřská škola Koníček Železný Brod, příspěvková organizace

Stavbařů 832,
468 22  Železný Brod
IČ: 70694991

778 493 489
mskonicekzb@gmail.com
t8ak4zx

Zobrazit kontakty a mapu